ANTI-OCCDENTAL? SUNT MAI OCCIDENTAL DECÂT CEI CE LOCUIESC ACUM ÎN OCCIDENT

Da. Sunt occidental, sunt european, mai occidental şi mau european decât vreun pedofil belgian, transexual olandez, homosexual francez, cocălar italian, spălat pe creier din vreo corporaţie multinaţională sau vreun funcţionar totalitar din marele mecanism al UE….

Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt creştin practicant- ceea ce majoritatea au încetat să mai fie prin Uniunea Europeană. Pentru că sunt mai urmaş al celor care au ctitorit catedrale decât cei care le confundă acum cu un bun cadru pentru selfie-uri.
Sunt occidental şi sunt european pentru că am un simţ al raţiunii: ştiu că viaţa este un drept fundamental, ştiu că avortul este uciderea unui om- pentru că logica îmi spune asta, ştiu că e imposibil să vorbeşti de familie şi de căsătorie în cuplurile de homosexuali, pentru că nu e raţional, ştiu că a crede că a fi bărbat sau femeie sunt date naturale, de la Dumnezeu, e o chestie de elementară raţiune şi că cei care fiind bărbaţi se cred femei, sau fiind femei se cred bărbaţi, sunt doar nişte nefericiţi suferinzi de o boală psihică.
Sunt occidental şi sunt european pentru că am bunul simţ. Pentru că nu pot să numesc albul negru şi negrul alb doar pentru că aşa este „multicultural” şi „tolerant”. Pentru că nu accept să îmi torturez logica şi raţiunea de dragul unei „alterităţi” care când nu frizează comicul, frizează ideologicul sau patologicul.
Sunt occidental şi sunt european pentru că bunul meu simţ nu poate accepta ca artă nici un pişoar pus pe perete, nici un borcan cu urină, nici vreo monstruozitate comică, menită să gâdile simţul snob ideologizat al oamenilor „la modă”.
Sunt occidental şi sunt european pentru că nu cred că performanţele sexuale trebuie să fie subiect de mândrie şi nu am niciun motiv să îmi ascund dispreţul şi senzaţia de greaţă când văd un marş „gay pride”.
Sunt occidental şi sunt european pentru că am nişte repere culturale şi am încredere în mecanismele civilizaţionale care au făcut ca valorile de care aparţin, să stăpânească cândva pământul, până să fie pervertite până la ucidere de acest soi de cancer interior.
Sunt occidental şi sunt european pentru că am încredere în persoană şi nu în masele umane. Dar ştiu că nu tot individul este persoană şi că aşa cum e greu să devii persoană, e foarte uşor să degenerezi într-un individ.
Sunt occidental şi sunt european pentru că prefer capitalismul atât cooperativismului cât şi groaznicului neocorporatism.
Sunt occidental şi sunt european pentru că am această cultură a libertăţii care înseamnă- până la sinonimie, responsabilitate.
Sunt occidental şi sunt european, pentru că, asemenea oricărui occidental şi european autentic, am un simţ al onoarei şi al demnităţii persoanei, pentru care sunt dispus să lupt, chiar şi să mor.
Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt suficient de bun cunoscător al istoriei civilizaţiei şi poporului meu ca să nu pot fi păcălit cu ideea că vreo ideologie doar pentru că se pretinde „europeană”, ar fi expresia europenităţii şi occidentului.
Sunt occidental şi sunt european pentru că sunt suficient de tânăr ca să nu mai sufăr de complexele de inferioritate ale multor fraţi şi surori români, care victime ale comunismului, reuşiseră să transforme vestul Europei într-o soi de Mecca şi să fetişizeze orice era „made in” şi nu „fabricat în”.
Sunt occidental şi sunt european pentru că Balcaniul nu doar că a născut civilizaţia occidentală, ci doar a în ochii vreunui semidoct a putut fi considerat vreodată altceva decât parte esenţială a Europei.<<

Şi Occidentul începe acolo unde ai o biserică şi o bibliotecă cu marile cărţi şi se sfârşeşte oriunde biserica devine crâşmă iar biblioteca este transformată în în sală de jocuri.

Ganditorul_hamangia

15 gânduri despre „ANTI-OCCDENTAL? SUNT MAI OCCIDENTAL DECÂT CEI CE LOCUIESC ACUM ÎN OCCIDENT

  1. Frumos scris. Sentimental aș tinde să fiu de acord, dar rațiunea mă îndeamnă să nu fac asta pe deplin. Deși unele din ideile înșirate sunt corecte este puțin absurd să pui semnul egalității între european și creștin. Un european nu trebuie să fie creștin, la fel cum acum câteva secole nu trebuia să fie păgân, să se închine la Jupiter, Sol Invictus sau Zeus. Atât ideile antichității, cât și cele ale creștinismului fac parte din fondul nostru identitar, dar lumea se schimbă. La fel de mult fac parte umanismul și iluminismul din identitatea Europei ca întreg.

    Europa a evoluat de la stările sale inițiale, iar astăzi n-am putea spune că este creștină sau iluministă. Este rezultatul acestor idealuri care i-au ghidat existența și drumul, iar politica este profund influențată de societate în sine. Dacă exista o majoritate creștină puternică în lumea europeană și fața Europei era alta, nu este cazul. Totuși, eticheta de totalitar mi se pare nepotrivită. Nu poți compara o lume în care dl. Bogdan Duca poate să critice fără probleme Uniunea Europeană și eurocrații cu lumea regimurilor totalitare, unde o singură idee era băgată pe gât tuturor. Ar fi absurd.

    Printre altele ce semnalați și ce cred că vă deranjeaz de fapt este lipsa de valori a Uniunii Europene în momentul de față. Construirea unui gigant fără un suflet și fără un sens. Europa are nevoie de valori, dar are timp să le găsească sau să și le regăsească. Sunt sigur că părinții fondatori ai Uniunii Europene nu și-au închipuit acest proiect în forma sa actuală, foarte limitată și într-o criză a valorilor.

    Apreciază

  2. Nenea filozof occidental. Iti atrag atentia ca folosesti platforma wordpress la care a contribuit si subsemnatul pe vremea cand era spalat pe creier la o corporatie. Acum m-am mutat la alta corporatie de unde vad ca ai butoane din plin pe aici ca sa-ti distribui inteligenta, occidentalismul si complexele de superioritate.

    Semnat „un programator spălat pe creier dintr-o corporaţie multinaţională” datorita careia poti abera dumneata liber pe aici.

    Apreciază

    1. În Occidentul de azi,dl. Duca,sa nu spui cuiva cele ce scrii aici. Un copil de 16 ani ,pâna si ala ar râde de discursul asta naiv-sovin. Nu,esti balcanic,de sus si pâna jos. Y compris pe dinauntru.

      Apreciază

  3. Humanity is seeing others and saying, „I wish you joy, love, healty, and abundance”. Not just those you like or agree with. EVERY.SINGLE.PERSON.
    Brendon Burchard

    Apreciază

  4. „oameni suntem toţi; om însă, numai din când în când câte unul: acela care nu-si dezminte obârşia divină; iar Om – cu ” O” mare – numai unul, Iisus Hristos, care pentru noi oamenii, Dumnezeu fiind, s-a facut Om.”

    Parintele Arsenie Boca

    Apreciat de 1 persoană

  5. Buna ziua!

    Ma numesc Mihai Dobritoiu .

    Am citit articolul Dvs. si am gasit in el idei de bun-simt , la care subscriu fara rezerve. Totusi , gasesc unele dintre ele intrucatva exagerate , ca de exemplu :

    – incep prin a corecta titlul imaginii cu ” Ganditorul si perechea” ( care, in „Adevarul ” , suna ” Ganditorul de la Hamangia” ). Grupul statuar „Ganditorul si perechea” nu este de la Hamangia , ci provine de la Cernavoda si apartine culturii arheologice Hamangia , ceea ce este cu totul altceva. Cred ca rigoarea stiintifica nu trebuie uitata, in niciun caz.

    – privind delicatul si riscantul subiect al homosexualitatii , as avea cateva observatii :
    – mai intai , trebuie precizat ca , preponderent, barbatii homosexuali nu se considera femei ; analog , femeile lesbiene nu se vad pe ele insele ca barbati , chiar daca , in interiorul celor doua grupuri , exista cate o minoritate care se vede pe sine asa cum spuneti.

    – avand in vedere existenta unor documente certe care atesta homosexualitatea unor oameni precum Platon, Leonardo da Vinci , Michelangelo, Oscar Wilde , Ceaikovski etc. , eticheta pusa de Dvs. – ” nefericiti suferinzi de o boala psihica” – mi se pare hazardanta sau , in orice caz , produsul unei judecati ce nu are un fundament psiho-medical.Nu cred ca cineva , sanatos la cap sau la suflet , mai ales, ar fi atat de radical incat sa-i dispretuiasca pe cei enumerati mai sus sau pe multi altii, anonimi, pentru ceva ce chiar voci din lumea stiintei afirma ca nu este o boala. Pot fi , insa, total de acord cu Dvs. in privinta faptului ca specularea acestui fenomen, vechi de cand lumea, de catre factorul politic este , intr-adevar, „gretoasa”.

    – afirmatia ca ” Balcaniul a nascut civilizatia occidentala” imi pare a fi de-a dreptul socanta si sper ca , pentru asta, nu voi primi eticheta de „semidoct” din partea Dvs. Civilizatia europeana este , dintru inceput , legata indisolubil de oras , de burg , adica de Occident. Civilizatia burgului apusean este cea care a nascut primele Universitati, scoli de meserii , bresle , ghilde , banci si burse, nicidecum Balcanii…Asta nu inseamna, insa, ca cineva ar nega apartenenta Balcanilor la arealul civilizatiei europene.

    – tonul articolului Dvs , sufera, cred, de doua insuficiente : radicalitatea si o autosuficienta vecina cu mandria , ambele fiind, poate , europene , dar , in niciun caz, crestine. Sa nu uitam ca actualul Papa Francesco, care nu e vreun ganditor, dar e un admirabil practicant , raspunzand la o intrebare privind homosexualitatea, a raspuns absolutamente crestineste : ” cine sunt eu ca sa judec? „.

    Inchei acest articol cu dorinta de a nu starni vreo polemica cu Dvs. si cu gandul de a-mi cere iertare, daca , cumva, v-am judecat …

    Apreciază

  6. Rectificare : imaginea vazuta de mine nu era in „Adevarul” , ci in ” Active News”, dar eroarea privind numele grupului statuar ramane.

    Apreciază

  7. Pleci de la ideea ca exista Dumnezeu ceea ce wrong. Pentru ca daca Dumnezeu l-a facut pe om insemna ca tot Dumnezeu i-a dat si bolile alea psihice si se crede gay, normal, occidental si ce mai vrei tu. Deci Dumnezeul tau un bulangiu.

    P.S.: Si eu am lucrat in corporatii si iti dau la muie.
    P.S.2: Esti o pula occidental. Spre deosebire de spalatii pe creier tu esti indoctrinat cu niste cacaturi vechi de 2 mii de ani.
    P.S.3: Imi bag pula-n tine si ma-ta si in aia care te-au educat.

    Apreciază

  8. Salut.

    Empatizez absolut cu starea de spirit a autorului. Din pacate, exista o sigura problema ABSOLUT FUNDAMENTALA:

    Dumnezeul autorului, sursa rationala si cauza prima a articolului, NU EXISTA.

    Ar fi frumos sa existe, dar bunul simt demonstreaza contrariul. Nu e nevoie de ratiune. Ci doar de bun simt:
    https://www.google.ro/search?q=children+killed&oq=children+killed&aqs=chrome..69i57.3931j0j4&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8

    Defecam pe noi de frica mortii si ne inventam zei. Asta consuma timp si energie. Timp si energie care ar putea fi folosite in ajutarea aproapelui, singura treaba reala in existenta asta de 0,2 ron.

    Succes in viata!

    Apreciază

  9. Dl. Duca a demonstrat, cu argumente, ca este crestin, european, occidental.
    Domnii corporatisti care au poposit pe aceasta pagina au demonstrat ca sunt o turma de porci.
    Ce e bine de stiut: Europa incepe de la Sfantul Augustin, nu de la Lady Gaga.

    Apreciază

Lasă un comentariu